Ύδρα

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Υδρέα, μια ονομασία που παραπέμπει σε νησί με πολλά νερά. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, υπάρχουν διάφορες αναφορές για τα πολλά πηγάδια που υπάρχουν στο νησί, αν και σήμερα, η ύδρευση του νησιού γίνεται με υδροφόρο πλοίο. Ανασκαφές έχουν φέρει στο φως δείγματα κατοίκησης από τα πρωτοελλαδικά χρόνια. Τα κλασσικά χρόνια,…

Τσελεβίνια

Απέναντι από την Α. Σκύλλαιον (βλέπε φωτό), το ανατολικότερο σημείο της Πελοποννήσου, βρίσκονται δύο μικρές νησίδες, οι Νσις Σπαθί και Νσις Σκυλί. Οι δύο αυτές νησίδες είναι γνωστές με το όνομα Τσελεβίνια από τον 16ο αιώνα, πιθανότατα από τις αρβανίτικες λέξεις «Τσέλιε» (=προσέξτε) και «βένιε» (=έρχονται). Προφανώς οι αρβανίτες της περιοχής είχαν βίγλα στο Σκύλλαιο…

άγιος γεώργιος νησί

Άγιος Γεώργιος

Το νησί του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη) είναι ένα άγονο νησί, ορεινό και ακατοίκητο. Δεν έχει κολπώσεις για την καταφυγή σκαφών και σε γενικές γραμμές, οι ακτές του είναι απόκρημνες και τα νερά του βαθιά. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Βέλβινα (Κλασσικά χρόνια) και αναφέρεται από τον Στράβωνα και τον Ηρόδοτο. Στο νησί υπήρχε πόλη η οποία…

μέθανα

Μέθανα

Η χερσόνησος των Μεθάνων είναι ένας εντυπωσιακός ορεινός όγκος, που ξεχωρίζει χαρακτηριστικά από θαλάσσης. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το νεκρό εδώ και 2000 χρόνια  ηφαίστειο των Μεθάνων. Η πόλη των Μεθάνων βρίσκεται στις Ανατολικές ακτές της χερσονήσου, «βλέποντας» την είσοδο στο στενό του Πόρου. Στην αρχαιότητα, η πόλη των Μεθάνων βρισκόταν κοντά στο Μεγαλοχώρι, πάνω…

Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος

Η Παλαιά Επίδαυρος είναι ένα παραλιακό χωριό με αρκετή ζωή και όμορφη φύση γύρω του. Αποτελεί προτίμηση των σκαφών αναψυχής εδώ και πολλά χρόνια, τόσο για την φυσική ομορφιά του όσο και για την αρχαία ιστορία του (αρχαία πόλη, ιερό του Ασκληπιού, αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου). Η αρχαία Επίδαυρος πήρε το όνομα της από τον…