Προορισμοί με ιστορία

Η ενότητα των Προορισμών ξεκίνησε από ορισμένους φίλους καπετάνιους που μοιράστηκαν μαζί μας την ιστορία του τόπου τους. Η Ελλάδα μας, όσο έχει ακτογραμμή, άλλο τόσο έχει και ιστορία. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έχει μια ιστορία να σου πει.

Έτσι, αποφασίσαμε εδώ στην Eagleray να μαζέψουμε σιγά σιγά την άγνωστη ιστορία της Ελλάδας, αυτή που δεν γράφτηκε σε βιβλίο αλλά ειπώθηκε με τον παλιό καλό τρόπο, συντροφιά καλής παρέας, ούζου και ήλιου.

Φυσικά, για να πεις την άγνωστη ιστορία πρέπει πρώτα να πεις την γνωστή. Και αυτή, από μόνη της είναι ήδη τεράστια. Επομένως μην «τρομάξετε» αν στην αρχή οι σελίδες των Προορισμών είναι άδειες. Θα τις γεμίσουμε σιγά σιγά, ταξίδι με ταξίδι, τόπο με τόπο.

Και θα τις εμπλουτίζουμε για μια ζωή.

Η ιστορία της Ελλάδας, ειπωμένη από την eagleray, είναι η ιστορία της Ελλάδας «από θαλάσσης», όπως ακριβώς διοπτεύουμε ένα σημείο του ορίζοντα από το σκάφος μας. Τι θα πει αυτό; Συλλέγουμε την ιστορία που ενδιαφέρει και αφορά στον θαλασσινό. Μπορεί να είναι μια ναυμαχία ή ένα ναυάγιο. Μπορεί να είναι μια σπηλιά ή ένα λατρευτικός τόπος κοντά σε λιμάνι. Μπορεί να είναι το κατόρθωμα ενός ψαρά.

Δεν θα είναι το κατόρθωμα ενός βοσκού. Δεν θα είναι μια ατελείωτη σειρά από χρονολογίες και ονόματα. Οπωσδήποτε δεν θα είναι μια πλήρης καταγραφή των γεγονότων ενός τόπου. Δεν είμαστε ιστορικοί ερευνητές και εξάλλου υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει αυτή τη δουλειά αρκετά καλά.

Πολύς κόσμος, εντός και εκτός Ελλάδος, λέει πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα. Μέσα από τα συνεχή ταξίδια μου, εγώ πια αναρωτιέμαι αν πραγματικά ξέρουν πόσο όμορφη είναι. Η συλλογή λοιπόν που θα παρουσιάσουμε εδώ ελπίζει να απαντήσει καλύτερα και ακριβέστερα στο πόσο όμορφη είναι η χώρα μας.

Αν έχετε κι εσείς μια ιστορία να πείτε, τότε μοιραστείτε τη.

Επικοινωνήστε μαζί μας  και θα χαρούμε να την διαβάσουμε.