Πλοηγικός Χάρτης

Ο πλοηγικός χάρτης της eagleray είναι ένας πλήρης ναυτικός χάρτης (εκδίδεται κατόπιν αδείας της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας) ο οποίος προσφέρει επιπλέον πλοηγικές πληροφορίες. Οι επίσημοι χάρτες σε όλο τον κόσμο έχουν φτιαχτεί από τις ΥΥ για να καλύψουν τα πλοία και τις ανάγκες τους. Λογικά, μιας και 50 χρόνια πριν δεν θα έβρισκες στη θάλασσα ούτε το ένα δέκατο των σκαφών που κυκλοφορούν σήμερα.

Η Eagleray καλύπτει αυτό το κενό προσφέροντας στο χάρτη πληροφορίες που αφορούν στα σκάφη αναψυχής. Για να το κάνουμε αυτό, δεν αφαιρούμε επίσημες πληροφορίες από το χάρτη, μονάχα προσθέτουμε υλικό από τις δικές μας έρευνες: ένα κείμενο δίπλα από το στενό, ένα σύμβολο κοντά σε ένα όρμο. Με αυτό τον τρόπο, διατηρούμε την «επισημότητα» του ναυτικού χάρτη και ταυτόχρονα προσφέρουμε τα επιπλέον για τα μικρά σκάφη.

Η πίσω μεριά του χάρτη έχει χάρτες μεγαλύτερης κλίμακας (μεγαλύτερη ανάλυση) και λιμενοδείκτες (πορτολάνες) που βοηθούν στη ασφαλή πλεύση της περιοχής. Έτσι, όταν αγοράζετε ένα πλοηγικό χάρτη από την eagleray, στην ουσία παίρνετε ένα σύνολο χαρτών για την περιοχή, χάρτες που αν είχατε απευθυνθεί σε άλλες ναυτικές εκδόσεις θα έπρεπε να είχατε αγοράσει και πληρώσει ξεχωριστά.

Ο πλοηγικός χάρτης είναι φτιαγμένος από 135 γρ ενισχυμένο χαρτί που έχει πλαστικοποιηθεί, κι έτσι αντιστέκεται στην υγρασία και την φθορά. Έχω προσωπικά λάβει συγχαρητήρια από εταιρίες ενοικιάσεως σκαφών επειδή δεν χρειάζεται πια να αλλάζουν τους φθαρμένους χάρτες τους όσο συχνά το έκαναν στο παρελθόν!

Εάν θέλετε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι τα παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μου στο info@eagleray.gr και θα χαρώ να σας στείλω δείγμα από ένα πλοηγικό χάρτη.

Εύχομαι σε όλους ούριους άνεμους, που σας πηγαίνουν όπου θέλετε να πάτε

Πάνος Ηλίας